De winkel

Blaaswerk is een houtblaasatelier waar u terecht kunt voor reparatie, verkoop en verhuur van houtblaasinstrumenten. Het aanbod richt zich vooralsnog vooral op saxofoons, maar voor reparatie kunt u met alle houtblaasinstumenten bij ons terecht. Ook reparatie van koperblaasinstrumenten is bij ons mogelijk. Hieronder kunt u meer lezen over al onze werkzaamheden.

Huur

Blaaswerk biedt de mogelijkheid om instrumenten te huren, dit gaat per huurtermijn van telkens 3 maanden. Voor meer informatie en tarieven kunt u hier contact met ons opnemen. 

Reparatie & Revisie

Reparatie is een groot onderdeel van onze dagelijkse bezigheden zoals onderhoud, schade herstel maar vooral ook revisies. Hierbij proberen wij altijd het optimale uit uw instrument te halen. Bij een revisie is ons doel het instrument beter te laten spelen dan hij ooit heeft gedaan, daarbij zorgen we er altijd voor dat mankementen als speling, rammeltjes en deukjes verwijderd worden. Het instrument wordt volledig gereinigd zonodig gepoetst en alle kurk, vilt en polsters worden vervangen met nieuw materiaal zodat uw instrument weer in topvorm de winkel verlaat. Vakmanschap en het juiste gereedschap is hierbij natuurlijk van groot belang, maar ook de keuze van materialen kan hierin een enorm verschil maken. Daarom werken wij standaard met zeer hoogwaardige franse polsters van het merk Chanu. Bij de duurdere professionele instrumenten gebruiken wij ook vaak Pisoni Pro polsters. Mocht dat niet genoeg zijn dan kunnen wij uw instrument zelfs voorzien van 'custom' polsters waarbij u zelf de keuze in polsters en resonatoren kunt bepalen, hierbij kijken we per polster naar het optimale formaat resonator voor die bepaalde klep om zodoende het meeste rendement uit uw instrument te halen.

Instrumenten

Ons aanbod instrumenten bestaat vooral uit "vintage" saxofoons, waarbij wij de keuze hebben gemaakt te gaan voor kwaliteit. Wat inhoudt dat wij ons richten op de grote merken en daarvan de betere modellen. Daarbij moet u denken aan Europese merken als Selmer en SML maar natuurlijk ook de Amerikaanse merken als King, Martin, Conn en Buescher. Voor ons meest recente aanbod gebruikte instrumenten kunt u vinden onder het kopje ASSORTIMENT  of klikt u hier. De instumenten die wij te koop aanbieden zijn volledig gereviseerd alvorens te koop aangeboden tenzij anders vermeld. Na aankoop heeft het instrument een jaar garantie en een gratis servicebeurt na dat eerste jaar. Onze winkel heeft ook altijd een aantal nieuwe instrumenten voorradig en desgewenst kunnen wij ook instrumenten op verzoek bestellen. Benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Mondstukken

Ook hebben wij een ruim assortiment "vintage" en nieuwe mondstukken voor elke portemonnee. Ons meest recente aanbod gebruikte mondstukken vindt u hier

Wij zijn tevens exclusief dealer van RETRO REVIVAL mondstukken in Nederland. Retro Revival maakt replica's van oude topmodellen van merken als Otto Link, Meyer NY, Berg Larsen en Selmer.