Welkom bij Blaaswerk!

Blaaswerk heeft eind 2018 zijn deuren geopend. De oprichter van Blaaswerk heeft 10 jaar voor een andere saxofoonzaak gewerkt voordat hij vanuit zijn passie voor saxofoons besloot om voor zichzelf te beginnen. Op deze manier is Blaaswerk ontstaan. Blaaswerk richt zich op de verkoop, verhuur en reparatie van saxofoons, saxofoon mondstukken, vintage saxofoons en Blaaswerk is exclusief dealer van Retro Revival mondstukken voor Nederland. Blaaswerk is voornamelijk actief in Nederland, maar doet ook regelmatig internationaal en zelfs intercontinentaal zaken.

 

SaxofoonVerhuur | Blaaswerk

Bent u een beginnende saxofonist en wilt u graag starten maar wilt u niet gelijk een instrument aanschaffen? Dan bent u wellicht geïnteresseerd in de saxofoonverhuur van Blaaswerk. Wij verhuren speciale instrumenten voor starters. Wij verhuren zowel nieuwe als (mits voorradig) gebruikte instrumenten van hoogwaardige kwaliteit, zodat u een zo goed mogelijke start kunt maken. Ook voor kinderen waarvoor een gewone saxofoon misschien iets te groot is heeft Blaaswerk mogelijkheden. De huur gaat per termijn van 3 maanden en een borgbedrag twv twee huurtermijnen.

Huurkoop is ook mogelijk bij Blaaswerk

Als u bij Blaaswerk een saxofoon huurt heeft u ook het kooprecht. Bent u eenmaal lekker aan het spelen en wilt u zeker verder met uw hobby, dan kunt u het gehuurde instrument ook aanschaffen. Doet u dit binnen de eerste twee termijnen dan krijgt u alle gemaakte kosten in mindering op de aanschafprijs. Doet u dit in de 3e termijn of later dan krijgt u de helft van de gemaakte kosten nog in mindering op de aanschafprijs. Blaaswerk stuurt tegen het einde van de tweede termijn altijd even een email om u hier nog even aan te herinneren.

Contact en informatie

Wilt u meer weten over onze saxofoon verhuur of wilt u graag in contact komen met Blaaswerk? U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar het volgende nummer: 0522-785509. Het is ook mogelijk om ons een mail te sturen. Wij helpen u graag verder.

 

Vintage saxofoons

Bij Blaaswerk hebben we diverse soorten saxofoons die wij verkopen. We hebben altijd een ruim assortiment. Blaaswerk richt zich vooral op de verkoop van vintage saxofoons. Denk hierbij aan merken als: Selmer, Martin, Conn, Buescher, SML en King. Dit zijn de grote merken van vroeger. Dit zijn natuurlijk allemaal gebruikte instrumenten, maar alle instrumenten zijn grondig schoongemaakt gereviseerd en soms zelfs mogelijk gerestaureerd alvorens te koop aangeboden. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u zelfs bij de aankoop van een oude saxofoon een prachtig en uitstekend werkend instrument in huis haalt. Bij Blaaswerk streven wij namelijk naar saxofoons van dehoogste kwaliteit. Na aankoop heeft u recht op een jaar garantie. Bent u opzoek naar een specifieke saxofoon en wordt deze bij Blaaswerk niet aangeboden, laat het ons dan weten. Blaaswerk heeft vele contacten en gaat voor u opzoek.

Contact en informatie

Heeft u vragen met betrekking tot vintage saxofoons of wilt u graag in contact komen met Blaaswerk? U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar het volgende nummer: 052-2785509. Het is ook mogelijk om ons een mail te sturen. Wij helpen u graag verder.

 

Saxofoon mondstukken

Bent u op zoek naar een mondstuk voor uw saxofoon? Daarvoor kunt u ook zeker bij Blaaswerk terecht. Bij Blaaswerk verkopen wij zowel nieuwe als vintage saxofoon mondstukken. Op het gebied van saxofoon mondstukken, verkopen wij meerdere merken. De merken die u in onze winkel kunt vinden, als u op zoek bent naar mondstukken, zijn: Otto Link, Dukoff, Selmer, Vandoren, Berg Larsen en Meyer. De prijs van het mondstuk verschilt per exemplaar. Dit is namelijk afhankelijk van het merk, type, leeftijd, staat en exclusiviteit. Zoekt u een ruim aanbod topkwaliteit mondstukken met passend advies, kom dan naar Blaaswerk.

Contact en informatie

Heeft u vragen met betrekking tot saxofoon mondstukken of wilt u graag in contact komen met Blaaswerk? U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar het volgende nummer: 052-2785509. Het is ook mogelijk om ons een mail te sturen.

 

Saxofoon reparatie 

Saxofoon reparatie is een groot onderdeel van onze dagelijkse bezigheden. U kunt hierbij denken aan onderhoud, het herstellen van schade, revisies en restauraties. Wij proberen in alle gevallen zo veel mogelijk uit het instrument te halen, zodat deze optimaal benut kan worden. Met een revisie kunnen wij ervoor zorgen dat het instrument beter bespeeld kan worden dan ooit tevoren. Het instrument wordt volledig gedemonteerd waarbij alle vilt, kurk en polsters worden verwijderd. Mankementen als speling, rammeltjes en deukjes worden verwijderd. Het instrument wordt volledig gereinigd en zonodig gepoetst. Daarna wordt het instrument weer gemonteerd en afgesteld met hoogste precisie.

Saxofoon revisie bij Blaaswerk

Vakmanschap en het juiste gereedschap is natuurlijk van groot belang bij een revisie, maar ook de gekozen materialen kunnen een enorm verschil maken. Daarom werken wij standaard met zeer hoogwaardige Europese polsters van de merken Chanu en Pisoni. Op verzoek kan uw instrument voorzien van 'custom' polsters waarbij u zelf kunt bepalen welke polsters en resonatoren er gebruikt worden. Wij zoeken per polster naar het optimale formaat resonator. Op deze manier kan het meeste rendement uit uw instrument worden gehaald.

Contact en informatie

Heeft u vragen met betrekking tot saxofoon reparatie of wilt u graag in contact komen met Blaaswerk? U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar het volgende nummer: 052-2785509. Het is ook mogelijk om ons een mail te sturen.

 

Retro Revival | Blaaswerk

Blaaswerk is exclusief dealer van Retro Revival mondstukken in Nederland. Retro Revival is een vrij nieuw merk dat door twee Amerikaanse topsaxofonisten (Bob Sheppard & Joel Peskin) is opgericht. Er zijn veel merken die replica’s van oude bekende mondstuk modellen proberen te maken, maar geen enkel merk slaagt er zo goed in als Retro Revival. Retro Revival weet namelijk ook altijd de beste kwaliteit te leveren.

Retro Revival mondstukken

Het probleem met de oude mondstukken is dat ze vaak sneuvelen en dat ze enorm duur zijn geworden. Daarom biedt Retro Revival de ideale oplossing: gloednieuwe mondstukken die eruit zien alsof ze bij een oud saxofoonmodel horen. Hiermee bespaart u kosten en bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Op deze manier kunt u dus nog een hele lange tijd van uw Retro Revival mondstuk genieten. Blaaswerk is de exclusieve dealer van Retro Revival in Nederland.

Contact en informatie

Heeft u vragen met betrekking tot het merk Retro Revival of wilt u graag in contact komen met Blaaswerk? U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar het volgende nummer: 052-2785509. Het is ook mogelijk om ons een mail te sturen.